Yapracık TOKİ Konutları Site Yönetimi Nisan 2014 Faaliyet Raporu
02May2014

Yapracık TOKİ Konutları Site Yönetimi 2014 yılı Nisan ayı Faaliyet Raporu

1-) Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde bölgemizdeki ağaçlandırılacak alanlar için ilk etapta 1500 adet sedir ağaç tüm etaplara dağıtılmak üzere bölgemize getirilmiştir.

2-)Bloklarımızda, sığınaklar, hidrofor daireleri merdiven altları, bina çevresi, lagar kapakları, pissu süzgeçleri, vs. halk sağlığı ilaçlaması 1. Periyodu tamamlanmıştır.

3-) Yapılan görüşmeler sonucu Etimesgut Belediyesi temizlik araçları ile anayollarda refüj kavşak temizlikleri gece geç saatlere kadar sürekli yapılmaktadır.

4-) Asansörlerin yıllık fenni muayeneleri TMMOB (Makine Mühendisleri Odası) ilgili heyeti tarafından tüm bölgelerde yapılmıştır.

5-) 4.6.7.8.12.13 ve 14. Etapların ortak alan peyzaj sulama ihtiyacını karşılamak üzere sondaj kuyularının açılması için DSİ den izin ve ruhsat işlemleri tamamlanmış olup, en kısa sürede çalışmalara başlanacaktır.

6-) Peyzaj, çim biçme, yabani otlarla mücadele çalışmaları tüm ekiplerimizle bölgelerimizde çalışmalara başlanarak, sulama sistemleri kurulmaya başlanmıştır.

7-) Talebimiz üzerine Etimesgut Belediyesi Başkan Yardımcısı ve ekibinin bölgemize yapmış olduğu ziyaret sonrası, çevre düzenlemesi, park ve oyun alanları, Pazar yeri, halk ekmek büfeleri vb. çeşitli hizmetlerin bölgemize getirilmesi ile alakalı planlamalar yapılarak en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılacağı bilgisi alınmıştır.

8-) Bazı bölgelerimizde Ada etrafı çevre duvarı çalışmaları için firmalarla görüşmeler yapılarak keşif sonrası fiyat araştırmaları yapılmaktadır.

9-) Bölgemizdeki Sokak köpeklerinin toplanması ile ilgili belediye barınaklarına sözlü ve yazılı başvurular mükerrer olarak iletilmiştir.

10-) Blok temizlikleri belirli aralıklarla yapılmakta ve her akşam saat: 20.00’ da çöpler blok görevlileri tarafından dairelerden alınmaktadır.

11-) Tüm bölgemizde bulunan sitelerimizde karasal, merkezi sistem yayın erişiminde oluşan arızalara uydu ekibimiz tarafından müdahale edilmekte arızalar giderilmektedir.

12-) Ortak alanlarımızda gün içerisinde çıkan arızalar Site Yönetimi bünyemizde bulunan teknik elemanlarımız tarafından giderilmektedir.

13-) Bölgemizde Jandarma tarafından gece devriye ekipleri güvenlik kontrolü yapmaktadır.

TEKNİK EKİP ÇALIŞMA RAPORU

1.) 1.6.7. Bölgede kalorimetre sistemlerindeki kablolama, sayaç tıkanıklığı ve termostatik vana arızaları giderilmesi işi devam etmektedir.

2.) 71 Adet uydu arızası giderilmiştir.

3.) 6 bölgede 43 Adet Hidrofor arızası giderilmiştir. (Genleşme hava dolaşımı, iç takımlarının değişimi, basınç ayarlarının yapılması, çek valf ve şamandıra değişimleri yapıldı.

4.) 41 Adet blokta sıcak su arızası giderilmiştir. (Pompa değişimi, filtre temizliği ve kodlama hataları düzeltilmiştir)

5.) 1.2.3.4.7.8.10.11.12. ve 13. Bölgede dış aydınlatma arızaları giderildi.

6.) 12 blokta hidrofor, kazan dairesi filtre ve motor bakımları ile doğalgaz sayaç yağlaması yapıldı.

7.) 4 bölge 28 adet blokta iç aydınlatma arızaları giderilmiştir.

8.) 6 ayrı Bölgede 48 adet kapı ve şifrematik arızası giderilmiştir.

9.) 1. bölgede 1 adet blokta ortak mahaldeki peteklerin (tıkanıklık ve su kaçağı) arızaları giderildi.

10.) 4 blokta kazan dairesi ve hidroforların kontaktör ve termiklerin değişimi yapıldı.

11.) 8 bölgede 105 blokta ısınma sorunu (pompa değişimi, filtre temizliği, otomasyon arızaları ve ayarları, sigorta değişimi yapılarak) giderildi.

12.) Blok giriş aydınlatma sensorlarının duy ve ampul değişimi 8. Bölgede devam etmekte.

13.) 8.bölgede parkların projektör takılması işi devam edilmektedir.

14.) 7. Bölgede tamirden gelen sirkülasyon pompalarının ve genleşme tanklarının yerlerine montajı devam etmektedir.

15.) 1.2.3.7.9.10.12. ve 14. Bölgede güneş enerjisi sistemlerinin devreye alınması işi devam etmektedir.

16.) Montajı tamamlanan kameraların eksik tespitleri ve arızalarının giderilmesi işi devam etmektedir.

17.) 8. ve 11. Bölgelerin kazan dairesindeki eksiklikler ve çatı akıntıları ile ilgili sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

18.) 3. Bölgedeki sondaj ve sulama sisteminin kapatılarak koruma altına alınması işine devam edilmektedir.

19.) 10. Bölgede kazan dairesi ve hidrofor dairesi eksiklikleri tespit edilerek arızalar  giderilmiştir.